OF THE VALLEY

A four-bedroom house, commissioned in 2019. The proposal sits on top of a wooded hill and looks over a valley, with the intention of creating an augmented spatial experience of the local region. Split into two masses, the house is divided by a central corridor which acts as primary circulation. This corridor defines the entire proposal. By looking down this unobstructed corridor, the Valley is clear in the near distance; speaking to a spatial and visual site integration. The large eaves, punctured with apertures and populated with louvers, simulate the complex conditions of forestry light (lightness, darkness, dappling, thicket). These conditions permeate from outside to in, following the occupant as they move around the dwelling.

DRP and preapp in progress. An ambitious paragraph 79)e NPPF project.